Close
Close
 

    Lav selv en betonfundering

    !

    Kontroller nedenfor


    Beregning af funderingen
    På internettet er der mange, der spørger, hvordan man selv kan beregne en fundering. Beregningen af funderingen er et regnestykke til bygningsingeniører, og derfor anbefaler vi at kontakte en fagmand med henblik på rådgivning. Funderingen er basis for det, der bygges på den. Alle tilbygninger, skure eller havehuse er forskellige fra hinanden med henblik på hvad der kommer til at stå på funderingen, hvilke byggematerialer der vil finde anvendelse osv. Alle disse specifikke egenskaber gør, at den ene fundering skal opfylde andre krav end den anden. Ved at lave en god beregning undgår man en masse besvær bagefter.


     

    1
    Bestemme konturerne
    Bestem funderingens konturer på jorden, og grav en grøft på 60 cm dybde (i.f.m. den frostfrie grænse). Stamp jorden godt fast og stryg den glat. Skru betontriplex-brædderne til forskallingen fast til hinanden i møllevingeforbandt. Sænk forskallingen ned i grøften og sørg for, at den er i vater. Kontroller om forskallingen står lodret og at alle hjørner er vinkelrette.

    Slå havepæle ned i jorden på langs med forskallingens yderside, med en afstand på 10 cm fra hjørnerne. Pælene skal være 50 cm dyb ned i jorden. Skru forskallingen til pælene. Placer 2 ekstra pæle ved forskallingens langside, og skru forskallingen også til disse pæle. Sav alle pælene over, så de ikke er i vejen ved aftrækning med et mørtelbræt. Tildæk bunden med plastik. Tilskær armeringsjernene i den ønskede størrelse ved hjælp af en vinkelsliber, og lad dem ligge på nogle fortovsfliser, så de ikke ligger direkte på underlaget.
    Next
    2
    Blanding af beton
    Bland beton ifølge brugsanvisningen på emballagen.
    Next
    3
    Komprimering af beton
    Hæld den blandede beton på underlaget, og prik med en stav mange gange i betonen, som du lige har hældet på underlaget. Du kan også bruge en stavvibrator for en endnu bedre komprimering af funderingen. Aftræk betonen med et mørtelbræt med en zigzagbevægelse. Fyld hjørnerne godt med en murske. Glat funderingens overflade med et pudsebræt af metal.
    Next
    4
    Lad betonen tørre
    Sprinkl funderingen med lidt vand og tildæk den med plastik. Lad betonen tørre i mindst 4 dage. Fjern derefter pælene og forskallingen.
    • Effekt (W/V) 700 / 230
    • Volumen balje (l) 145
    • Mål (cm) 120 x 68 x 128
    • Vægt (kg) 60
    Betonblander 145 l
    Betonblander 145 l
    Trillebør 80 l
    Trillebør 80 l
    • Effekt (W/V) 2200 / 230
    • Skivediameter (mm) 230
    • Vægt (kg) 5,4
    • Mål (cm) 13,5 x 59,5 x 20
    Vinkelsliber 230 mm
    Vinkelsliber 230 mm