Close
Close
 

    Læg selv gulvbelægningen

    !

    Kontroller nedenfor

    1
    Fjern gulvbelægningen:
    Hvis der allerede ligger gulvbelægning, skal denne fjernes først. Det gøres ved hjælp af en tæppestripper og en gulvtæppefjerner. Tæppestripperen fjerner nemt gulvtæpper, linoleum og vinyl fra undergulve i beton og pvc. Med gulvtæppefjerneren får du et godt greb til at fjerne gulvbelægningen.
    Next
    2
    Rens underlaget:
    Når gulvbelægningen er fjernet, skal gulvet gøres støv- og fedtfrit. Det gøres ved hjælp af en støv-/vådsuger. Desuden skal underlaget være tørt og fladt.
    Next
    3
    Skære gulvbelægningen:
    Hvis der skal bruges to baner gulvbelægning, skæres de to forbindelsessøm. Lad gulvbelægningen overlappe på forbindelsessømmen, og skær de to dele samtidigt med en skarp kniv langs med en stålliste.
    Next
    4
    Lægge gulvbelægning: 
    Klæb de to baner med ensidet tape på bagsiden af de to dele gulvbelægning. Afskær gulvbelægningen groft efter akklimatisering i ca. tolv timer. Gulvbelægningen skal fastgøres på langs med væggen. Klæb dobbeltklæbende gulvtæppetape på undergulvet. Fjern det øverste beskyttelsesfolie. Nu kan gulvbelægningen trykkes ind mod væggens hjørner og afskæres. Brug arbejdshandsker af hensyn til sikkerheden. Slå derefter gulvbelægningen tilbage, træk beskyttelsesfolien af tapen, og tryk gulvbelægningen godt fast.
    Next
    5
    Lime gulvbelægningen på underlaget:
    Hvis hele gulvbelægningen skal limes på underlaget, skal du især være opmærksom på limproducentens anvisninger om forarbejdning. Brug helst en lim, som er fri for opløsningsmidler. Påfør limen med en tandspartel fladt på undergulvet; læg gulvbelægningen over limlaget, når det er tørret. Eventuelle korrektioner skal foretages omgående. Føj evt. sømmene sammen ved hjælp af en tæppestrammer. Fortsæt kun derefter med at lime gulvbelægningen.
    Next
    6
    Færdiggørelse:
    Til sidst afskæres overskydende gulvbelægning i siderne og på langs med varmerør. Tryk gulvbelægningen godt fast i kantsømmen og afskær derefter med en skarp kniv. Ved varmerør lægger du gulvtæppet lige ned og skærer ved midten af røret vertikalt ind til gulvet. Derefter kan du skære hullerne til varmerørene.
    • Mål (cm) 9 x 12 x 17
    • Vægt (kg) 0,8
    Gulvtæppefjerner manuel
    Gulvtæppefjerner manuel
    • Effekt (W/V) 1380 / 230
    • Volumen tank (l) 45
    • Mål (cm) 52 x 38 x 69
    • Vægt (kg) 13,5
    Støv- / vådsuger 45 l
    Støv- / vådsuger 45 l
    • Effekt (W/V) 2000 / 230
    • Arbejdsbredde (cm) 21
    • Mål (cm) 90 x 60 x 125
    • Vægt (kg) 16
    Tæppestripper elektisck 210 mm
    Tæppestripper elektisck 210 mm